Alle overige zooi

Marktplaats toestanden V&A III

Door MPeek op zondag 10 oktober 2010 22:10 - Reacties (8)
Categorie: Overig, Views: 4.799

Leuk kopje hè

Anyways, ik wilde even wat meer mensen bereiken en deze blog onder de aandacht brengen die meer mensen wil bereiken door een blog onder de aandacht te brengen.

Slapstick's Paradise: Markplaats toestanden V&A | |

Denk je iets uitgevonden te hebben...

Door MPeek op vrijdag 4 juni 2010 21:28 - Reacties (10)
Categorie: Overig, Views: 4.054

...blijkt het al te bestaan. :(

Ebay failure - deel 3

Door MPeek op dinsdag 1 juni 2010 18:07 - Reacties (7)
Categorie: Overig, Views: 3.813

De ophef over de MacBook en mijn stomme fout op Ebay is inmiddels voorbij en ik ben de laatste tijd vooral met andere dingen bezig geweest dan de MacBook. Een dag nadat hij bij de post zat, heb ik 'm meteen even op de foto gezet voor bij de advertentie op de V&A, Marktplaats en eventueel ook Ebay. Daarnaast ben ik vanmiddag naar A Mac in Den Bosch geweest waar ik even gekeken heb of hij het deed, maar ik kreeg niet de mogelijkheid om hem uitgebreid te testen, maar dat zit hopelijk wel goed. Ik kan nu in ieder geval een adapter bestellen.

Ik heb natuurlijk geleerd van mijn fout. Ik kan de frustratie begrijpen als iemand bied op een advertentie, maar verder niks van zich laat horen en de tijd en moeite die je er in steekt dus voor niks is. Vooral als jouw advertentie voor geen meter loopt is dat alleen maar irritanter. Ze zeggen wel eens dat spijt verstand wat te laat begint te werken en in dat geval klopt dit wel. Voor mij is Marktplaats en vooral Ebay voortaan sowieso serious business.

Ik hoop in ieder geval dat ik dit zo snel mogelijk kan afsluiten door de MacBook met zo min mogelijk verlies te verkopen en dan gewoon weer verder kan sparen voor iets wat ik wel kan gebruiken.

Om af te sluiten nog klikbare highres pics:
http://i184.photobucket.com/albums/x123/galiorix/dicht.png
http://i184.photobucket.com/albums/x123/galiorix/open.png
(De foto's die je ziet als je geklikt hebt zijn onbewerkt!)

Ebay failure - het vervolg

Door MPeek op woensdag 26 mei 2010 17:30 - Reacties (22)
Categorie: Overig, Views: 4.016

Iedereen zal zich mijn vorige post nog wel herinneren over de MacBook op ebay. Ik heb uiteindelijk ervoor gekozen om het ding toch te betalen en vandaag kwam hij dan binnen.

http://i184.photobucket.com/albums/x123/galiorix/apple1.jpg

Omdat er geen adapter bij zit en de accu waarschijnlijk dood is, of in ieder geval erg op, weet ik niet of hij werkt maar ik hoop dat de koper zich wat dat betreft aan zijn woord heeft gehouden. Hij ziet er overigens super uit, geen scheuren in de body of versleten toetsen of touchpad, alles ziet er nog goed uit. Maar dat mag ook wel voor de prijs die ik er voor betaald heb: 330 euro, alhoewel inclusief verzenden.

Ik ga hem denk ik doorverkopen, maar weet het nog niet zeker. Misschien dat ik hem ga gebruiken voor school of gewoon voor thuis. Als ik hem door ga verkopen zal ik al blij zijn als ik hem met minder dan 50 euro verlies (wat ik anders toch wel had geleden) door kan verkopen, maar wie weet. Eerst maar eens een adapter aanschaffen en kijken of hij het doet.

Gegadigden kunnen mij mailen en/of DMen (zie mijn gallery voor mijn adres). Niet bieden onder de 280 euro, daarvoor kan ik hem sowieso al kwijt raken.

Ebay failure

Door MPeek op dinsdag 27 april 2010 23:07 - Reacties (114)
Categorie: Overig, Views: 9.037

Na een tijd niet meer geblogd te hebben, moet ik toch even iets kwijt.

Ik doe op Marktplaats vaak aan fun bieden. Gewoon een beetje rondsnuffelen en als ik denk 'Hé, dat ziet er leuk uit!', dan plaats ik wel eens een bod wat dan net boven het vorige bod zit maar vaak hoor je er niks meer over omdat er na 3 minuten iemand hoger bied of laat je zelf gewoon niks meer van je horen als je toevallig een goed bod uitgebracht hebt. Gewoon voor de lol, om de tijd te doden.

Zondag avond. Half 11. Ik zit een beetje rond te kijken op Ebay naar verschillende dingen, camera's, laptops, dat soort dingen. Je kent het waarschijnlijk wel. Net zoals Marktplaats gewoon een beetje koopjes kijken e.d. .Na een tijdje zie ik een witte Macbook (late 2006) voorbij komen en ik denk 'Hé, dat ziet er leuk uit!' dus zoals op marktplaats vul ik een bod in wat net iets hoger is als het vorige bod en druk op 'Place bid'. 265 pond. Terwijl ik een bevestigingsmailtje binnen zie komen in mijn mailbox valt mijn oog op de resterende tijd van de veiling en toen opeens schoot mij weer het verschil van Ebay met Martkplaats te binnen: hoogste bieder moet verplicht het object kopen... Om het nog erger te maken, de veiling duurde nog maar een kwartier en het was inmiddels kwart voor 11.

Die 15 minuten waren de meest tergende minuten die ik in lange tijd heb meegemaakt. Het leek alsof de secondes wel een halve minuut duurde, zo erg was het. Terwijl mijn handen langzaam weg dreven van mijn bureau ging ik wanhopig de voorwaarden doorlezen en ondertussen verversde ik de pagina van de veiling elke 5 seconden, hopende dat er nog een andere bieder kwam. Ik wilde bijna gaan bidden tot god (hoewel ik eigenlijk atheïstisch ben, maar daarover misschien een andere keer). Maar helaas, het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk kreeg ik triomfantelijk in mijn mailbox 'Gefeliciteerd, je hebt dit object gewonnen!'. Yeah, right.

Volgende dag contact op genomen met de verkoper in kwestie met een of ander lul verhaal over een computer die *toevallig* net stuk was gegaan en dat ik niet genoeg geld had om het ding te betalen maar hij leek het niet helemaal te begrijpen. Na wat heen en weer mailen krijg ik het volgende uiteindelijk terug en ik citeer:
Dear [....]
please issue the payment via paypal to the account of [....] , the fees are exactly 43gbp.

Sorry for the troubles, but I would have to pay this myself otherwise.

Cheers.
Nu zit ik dus met een dilemma:
De volle 320 euro (aangezien er nog 15 pond verzendkosten bij komt) betalen, of 50 euro schadevergoeding betalen aan de beste man?